Lageroljor

Lageroljor
Dessa oljor kan blandas med vatten till en emulsion, som fortfarande smörjer bra.
Vid högre omgivningstemperaturer (tex nära ångpanna eller cylindrar) rekommenderas att man använder 460 graden istället för 220 för att minska mängden av smörjmedelsförlust.

GOLDEN FILM 220 och 460 BEARING OILS.
GOLDEN FILM BEARING OIL
varken fläckar eller missfärgar. Den är fri från rapsolja och är ett
smörjmedel som verkligen är universellt och kan användas i
applikationer som historiskt har krävt tunga kompounderande oljor eller raka oljor. De kan användas för lager, kugghjul/växlar, gejdrar/gejdplan och allmänna tillämpningar inom järnvägen samt för användning i äldre typer av glidlager med smörjdynor. Rekommenderas för sin fantastiska förmåga att fungera bra med veksmörjning, och då både med ylle-, och bomulls-vekar, som ofta används i ångmaskiner, på ånglok och på järnvägsvagnar.
morris_25l_tin_-_golden_film_220_bearing_oil
Dessa uppfyller kraven i British Rail Schedule Number MT276 för lok som körs på Brittiska stambanan. De har överlägsen smörjförmåga och vätning jämfört med konventionella oljor och kommer ofta att upprätthålla en starkare oljefilm vid  överbelastade förhållanden. Detta kommer att hjälpa till att minska risken för komponentfel (skärning). Dessa produkter rekommenderas för alla lager, kugghjul/ växlar, gejdrar/gejdplan och allmänna järnvägsapplikationer och har utmärkta mataregenskaper för yllevekar och smörjdynor. Denna olja kan användas i “oljebad”
där man traditionelt blandar olja och vatten (tex gejdplan på ångbåtar).

Golden Film Universal Steam Oil

En olja framtagen för mindre ångmaskiner och modellångmaskiner( Tex “Live Steam”).

Morris Lubricants har producerat en Universal Steam Oil som optimerar både lager- och cylinderolja. Denna noggrant balanserade formulering passar de flesta modell- och miniatyrmotorer där ägarna vanligtvis behöver höga volymer olja för cylinder- och lageroljning.

Universal Steam Oil är inte bara en lagerolja utan formuleras från en basolja, vars användning rekommenderas som en cylinderolja för tryck upp till 12 bar. (Mättad och lätt överhettning)

Ägare till motorer behöver inte längre köpa en dedikerad lagerolja eller separat cylinderolja. Universal Steam Oil fungerar bra i små mekaniska smörjare såväl som veksmörjning ull- och bomulls veckar.

Inkorporeringen av utvalda tillsatser med hög affinitet för metalliska ytor ger därmed maximal korrosionsförebyggande under längre avställning.

Morris Lubricants har arbetat hårt för att producera en överlägsen olja som inte bara är lagerolja utan också en cylindrolja som minimerar potentiella kolavlagringar i både vertikala och horisontella motorer, förhindrar korrosion och smörjer i både mättad, våt och torr ånga.