Ångcylinderoljor

Ångcylinderoljor

Tabell för oljeval

GOLDEN FILM COMPOUND STEAM CYLINDER OIL 460 och 680
För invändig smörjning av de flesta lok och stationära ångmaskiner som arbetar med antingen mättad eller lätt överhettad ånga. Fri från rapsolja, med en nivå på kompoundering som ser till att oljan täcker invändiga ytor, vilket ger en stark smörjande film där det behövs för att skydda lopp och ventiler (slider). För användning endast i  anläggningar som inte återvinner ångan, dvs. total förlust av ångan. Dessa oljor är idealisk för alla ångmaskiner enligt ovan som arbetar med upp till 17 bar ( högst. 280°C). Se datablad för exakt  information angående tryck och temperatur.
Förutom cylindrar rekommenderas smörjning av ventilbröst/spindlar, gejdrar/ gejdplan, länkage och allmän
smörjning.

GOLDEN FILM MAINLINE 1000 STEAM CYLINDER OIL
För ånglok och maskiner med överhettning. Den har utvecklats specifikt för ånglok verksamma på den Brittiska stambanan, där riktig överhettning uppnås under längre sträckor. Speciellt utvalda tillsatser säkerställer att rätt smörjning uppnås även vid mättade förhållanden vid start eller efter en längre tids uppehåll/ stillastående. I lok- och ångmaskiner som arbetar under överhettade förhållanden kan det bildas kraftiga koksavlagringar runt kolvringar och cylindrar om fel sorts olja används. Dessa avlagringar kan leda till omfattande slitage. Detta är praktiskt taget eliminerat i denna olja genom omsorgsfullt val av basoljor, tillsatser och exakt
avpassad kvalitetskontroll. Oljan innehåller mer talg än COMPOUND STEAM CYLINDER OIL 460 och 680.
Uppfyller British Railways Board specifikation No. 665

morris_25l_tin_-_compound_steam_cylinder_oil_t

GOLDEN FILM COMPOUND STEAM CYLINDER OIL T
För användning i lok och stationära ångmaskiner som arbetar med mättad ånga och är kompounderande för att ge överlägsen smörjning där mycket våt ånga måste hanteras i cylindrarna. Fri från rapsolja, innehåller en större mängd talg än Mainline 1000 (ovan). Ytterligare förstärkt med inhibitorer (rostskydd) och
vidhäftningstillsatser för att säkerställa att cylindrarna är fria från korrosion även efter vinteravställning. Passar alla ångmaskiner som arbetar med upp till 17bar ( ångtemperatur upp till 230° C).
För användning endast i applikationer som inte återvinner ångan, dvs. total förlust av ångan

GOLDEN FILM STEAM CAR COMPOUND 1000 STEAM CYLINDER OIL
Denna produkt har särskilt utvecklats för användning i icke-kondenserande modeller och i nära samarbete med Stanley Steam Car ägare. Produktens avancerade sammansättning säkerställer inte bara rätt smörjning av cylindrar, utan också god synlighet i synglaset (Winker). Under perioder av avställning och långvariga stillestånd har produkten enastående korrosionsskydd och bidrar till fri kolvrörelse vid uppstart.
För sena modeller av ångbilar, är SOVEREIGN 1000 STEAM CYLINDER OILS att rekommendera, särskilt när det är kondensatåtervinning (slutet system).
Viktigt: SOVEREIGN-serien skall användas för alla ångmaskiner med våt eller torr ånga när ångan återvinns och används som matarvatten till panna eller process.

morris_25l_tin_-_sovereign_straight_steam_cylinder_oil_460
morris_25l_tin_-_sovereign_straight_steam_cylinder_oil_680

SOVEREIGN STRAIGHT 460, 680 och 1000 STEAM CYLINDER OILS
En serie icke kompounderande oljor med överlägsen motståndskraft mot oxidation och avlagringar under extrema tryck-, och temperaturförhållanden och ger utmärkt smörjning där det behövs för att skydda cylindrar och ventiler (slider). De avskiljer sig snabbt från vatten och har bra de-emulgeringseffekt och rekommenderas
för alla ångmaskiner där kondensat återvinns och används för att mata ångpanna eller processanläggning.
Alla SOVEREIGN kvalitéer är idealiska för ångbåtar där med kondensor. Se datablad för rekommenderade max tryck och temperatur. Sovereign Straight Steam Cylinder Oils uppfyller British Rails krav för lok som trafikerar deras spår, British Rail Schedule Number MT276. Sovereign Straight Steam Cylinder Oils fläckar inte och missfärgar inte lack och mässing.

Golden Film Universal Steam Oil
En olja framtagen för mindre ångmaskiner och modellångmaskiner( Tex “Live Steam”).

Morris Lubricants har producerat en Universal Steam Oil som optimerar både lager- och cylinderolja. Denna noggrant balanserade formulering passar de flesta modell- och miniatyrmotorer där ägarna vanligtvis behöver höga volymer olja för cylinder- och lageroljning.

Universal Steam Oil är inte bara en lagerolja utan formuleras från en basolja, vars användning rekommenderas som en cylinderolja för tryck upp till 12 bar. (Mättad och lätt överhettning)

Ägare till motorer behöver inte längre köpa en dedikerad lagerolja eller separat cylinderolja. Universal Steam Oil fungerar bra i små mekaniska smörjare såväl som veksmörjning ull- och bomulls veckar.

Inkorporeringen av utvalda tillsatser med hög affinitet för metalliska ytor ger därmed maximal korrosionsförebyggande under längre avställning.

Morris Lubricants har arbetat hårt för att producera en överlägsen olja som inte bara är lagerolja utan också en cylindrolja som minimerar potentiella kolavlagringar i både vertikala och horisontella motorer, förhindrar korrosion och smörjer i både mättad, våt och torr ånga.